Медицинска професионална мрежа

Топ-10-причини-да-започнете-ходене В чест на 10 май – Световният ден на движението за здраве, нека разгледаме и топ 10 причини, защо да започнете ходене пеша: Знаете ли, че: Ходенето в продължение на 30 до 60 минути всеки ден е едно от най-добрите неща, които можете да направите за тялото, ума и духа.

  • Ходещите пеша живеят по-дълго
Направени проучвания над 8000 мъже установили, че ходене само на две мили (5 км) на ден намалява риска от смърт почти наполовина. Рискът от смърт води и до по-ниски рискове от рак.
  • Ходенето помага за борба с наднорменото тегло
Ако добавите само още 2000 крачки на ден към редовни дейности сами ще се уверите, че ще започнете да отслабвате.
  • Ходене навън
Упражнение като ходене на пътека е измислено за много ангажираните, вечно търсещ оправдания и срещу лошите климатични условия. Когато обаче имате възможност да ходите навън, няма по-добра алтернатива
  • Ходенето намалява риска от рак
Проучване след проучване показва, че разходките и упражненията намаляват вашия риск от рак на гърдата и рак на дебелото черво. Ходенето е добро и за тези, които вече са подложени на лечение на рак, като подобряване шансовете за възстановяване и оцеляване.
  • Ходенето намалява риска от сърдечни заболявания и инсулт
Сърдечни заболявания и инсулт, са сред най-мощните убийци на мъжете и жените. Можете да намалите риска на половината с ходене в продължение на 30-60 минути на ден. По този начин карате кръвта ви да се движи!
  • Ходенето намалява риска при диабет
Ходене в продължение на 30 минути на ден работи не само за човешкото за здраве, но за предотвратяване на диабет тип 2. Това става видно от проучване на Университет по обществено здраве на Питсбърг, където открили, че ходене в продължение на 30 минути на ден свежда риска от диабет и наднорменото тегло, както и спомага за поддържането на кръвната захар в отлични граници.
  • Ходенето увеличава мозъчната активност
Проучване на хората над 60 години, финансирано от Националния съвет по застаряване на населението, установи, че ходене 45 минути на ден в 16-та минута темпо увеличава мисленето на участниците над 60 г. Участниците изграждали свое време и скорост в 15-та минута на ходене.
  • Ходенето подобрява настроението и облекчава стреса
10000 стъпки за крачкомер и други физически упражнения водят до освобождаването на хормона - ендорфини. Повечето хора забелязват подобрение в настроението в резултат на по-ниски нива на стрес.
  • Ходенето може да предотврати Еректилна дисфункция
Какъв по-добър повод за мъжете да изминават 5 км. пеша всеки ден - с намален риск от импотентност.
  • Нищо не изисква
Освен удобен чифт обувки, ходенето не изисква никакви разходи (както автомобила или градския транспорт, например), при това благоприятства за здравето. Отпразнувайте 10 май – Световният ден на движението за здраве с ходене пеша!

Обяви